SEO-mythes die je moet negeren in 2023

JJoost 27 augustus 2023 07:01

In de wereld van SEO is verandering de enige constante. Trends evolueren, algoritmes worden aangepast en de strategieën die ooit effectief waren, kunnen nu verouderd zijn. In dit artikel ontkrachten we enkele SEO-mythes die je in 2023 moet negeren.

Mythe 1: Hoe meer backlinks, hoe beter

Eén van de meest hardnekkige mythes in SEO is dat het aantal backlinks direct gerelateerd is aan de ranking van een pagina. Hoewel backlinks belangrijk zijn, gaat het niet alleen om kwantiteit. Kwaliteit speelt ook een rol. Google waardeert relevante, hoogwaardige backlinks boven een groot aantal low-quality links. Dus in plaats van je te focussen op het verzamelen van zoveel mogelijk backlinks, zou je je energie moeten steken in het verkrijgen van kwalitatieve links van betrouwbare en relevante bronnen. Foutieve SEO-praktijken zoals linkfarming moeten absoluut vermeden worden.

Mythe 2: Keywords moeten exact overeenkomen

Een andere mythe die je moet negeren is dat je keywords altijd exact moeten overeenkomen, ook bekend als 'exact match'. Dit was misschien waar in het verleden, maar Google's algoritmes zijn geëvolueerd en zijn nu in staat om de intentie achter een zoekopdracht te begrijpen. Het is dus belangrijker om content te creëren die relevant en waardevol is voor je doelgroep dan te proberen elke mogelijke keyword variant in je tekst te proppen.

Mythe 3: SEO is eenmalig

Velen geloven dat SEO een eenmalige taak is. Je optimaliseert je website, en klaar is Kees. Dit is echter een grote misvatting. SEO is een continu proces. Zoekmachines veranderen voortdurend hun algoritmes en ranking factoren, dus je SEO-strategie moet meeveranderen. Continu optimaliseren en testen is essentieel voor succes.

Mythe 4: Lokale SEO is niet belangrijk

Dit is een andere mythe die je moet negeren in 2023. Lokale SEO is tegenwoordig belangrijker dan ooit, vooral voor lokale bedrijven. Met de opkomst van 'near me' zoekopdrachten en Google's focus op lokale resultaten, is het absoluut noodzakelijk om je lokale SEO te optimaliseren.

Om je te helpen focussen op wat echt telt, hebben we een tabel samengesteld met de mythes en de werkelijke SEO-praktijken die je moet volgen in 2023:

SEO-mythes Echte SEO-praktijken
Meer backlinks is beter Kwaliteit boven kwantiteit
Keywords moeten exact overeenkomen Focus op content relevantie
SEO is eenmalig SEO is een continu proces
Lokale SEO is onbelangrijk Lokale SEO is cruciaal

Vergeet niet dat SEO een dynamisch en complex proces is. Er zijn geen 'one-size-fits-all' regels. Wat vandaag werkt, werkt misschien niet morgen. Blijf dus altijd op de hoogte van de laatste SEO-trends en -technieken. En bovenal, laat je niet misleiden door mythen en misverstanden over SEO.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.