Hoe maak je de perfecte landingspagina?

JJoost 2 september 2023 12:26

Een perfecte landingspagina maken is geen eenvoudige taak. Het vereist een combinatie van SEO-kennis, schrijfvaardigheid, design inzicht en een goed begrip van je doelgroep. Maar maak je geen zorgen, we hebben een uitgebreide gids samengesteld om je op weg te helpen.

Wat is een landingspagina?

Voordat we in de details duiken, laten we eerst eens kijken wat een landingspagina precies is. Een landingspagina is een specifieke pagina op je website waar bezoekers 'landen' nadat ze op een link hebben geklikt. Dit kan een link zijn in een e-mail, een advertentie, een social media post, of zelfs een resultaat in een zoekmachine.

Waarom is een landingspagina belangrijk?

Een landingspagina speelt een cruciale rol in je online marketing strategie. Het is de plek waar je bezoekers omzet in klanten, leads, of abonnees.

Hoe maak je een effectieve landingspagina?

Er zijn veel factoren die bijdragen aan een succesvolle landingspagina. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Helder doel: Elke landingspagina moet een duidelijk doel hebben. Of het nu gaat om het genereren van leads, het verkopen van een product, of het inschrijven van bezoekers voor een nieuwsbrief.

 2. Aantrekkelijke titel: De titel van je landingspagina is het eerste wat bezoekers zien. Het moet aantrekkelijk zijn en de aandacht van de bezoeker vasthouden.

 3. Kwalitatieve inhoud: De inhoud van je landingspagina moet relevant en waardevol zijn voor je bezoekers.

 4. Call to action: Een goede landingspagina heeft een duidelijke call to action. Dit is een knop of link die bezoekers aanmoedigt om een bepaalde actie te ondernemen.

 5. Visueel aantrekkelijk design: Een goed ontworpen landingspagina met duidelijke visuals kan veel doen om bezoekers te overtuigen.

 6. Mobielvriendelijk: Met de groei van mobiel internetgebruik, is het cruciaal dat je landingspagina goed werkt op mobiele apparaten.

Landingspagina en SEO

Een belangrijk aspect van het maken van een effectieve landingspagina is zoekmachine optimalisatie (SEO). Hier zijn enkele tips om je landingspagina te optimaliseren voor zoekmachines:

 • Gebruik relevante keywords: Zorg ervoor dat je relevante keywords gebruikt in je titel, headers, en inhoud. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen waar je pagina over gaat en kan je ranking verbeteren.

 • Maak gebruik van meta tags: Meta tags zijn stukjes code die zoekmachines helpen om je pagina beter te begrijpen. Een belangrijke meta tag is de meta description, die een korte samenvatting van je pagina geeft.

 • Zorg voor een snelle laadtijd: Zoekmachines, zoals Google, nemen laadtijd mee in hun ranking algoritme. Zorg er dus voor dat je pagina snel laadt.

 • Gebruik interne en externe links: Links naar andere pagina's op je site, en naar externe sites, helpen zoekmachines om de inhoud van je pagina beter te begrijpen.

 • Zorg voor een goede usability: Een gebruiksvriendelijke pagina houdt bezoekers langer op je site, wat een positief effect kan hebben op je ranking.

Voorbeelden van succesvolle landingspagina's

Om je een idee te geven van hoe een effectieve landingspagina eruit ziet, hebben we een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

 • HubSpot: HubSpot is een marketing software bedrijf dat bekend staat om zijn effectieve landingspagina's. Hun pagina's hebben duidelijke calls to action, visueel aantrekkelijke designs, en zijn geoptimaliseerd voor SEO.

 • Airbnb: Airbnb's landingspagina's zijn simpel en gebruiksvriendelijk. Ze hebben een duidelijk doel, een sterke call to action, en zijn geoptimaliseerd voor mobiel.

 • Shopify: Shopify's landingspagina's zijn gericht op het gebruiksgemak voor bezoekers. Ze hebben duidelijke calls to action, relevante inhoud, en een simpele, overzichtelijke design.

Het maken van een perfecte landingspagina is een uitdaging, maar met de juiste kennis en tools is het zeker mogelijk. Onthoud dat het belangrijkste doel van je landingspagina is om bezoekers om te zetten in klanten of leads. Door je te focussen op zaken als SEO, design, en inhoud kan je een landingspagina maken die echt resultaten oplevert.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.