Hoe gebruik je testimonials in je online marketing?

JJoost 24 augustus 2023 23:21

Heb je ooit een product gekocht of een dienst afgenomen op basis van aanbevelingen van anderen? Dan weet je uit ervaring hoe krachtig een testimonial kan zijn. Testimonials, of getuigenissen, zijn dan ook een waardevol onderdeel van je online marketingstrategie. Maar hoe gebruik je ze op de juiste manier? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Het belang van testimonials

Testimonials in je online marketing kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ze kunnen bijdragen aan het vertrouwen in je merk (social proof), ze kunnen helpen bij het verbeteren van je online reputatie en ze kunnen zelfs je SEO verbeteren.

Authentieke testimonials kunnen potentiele klanten over de streep trekken om een aankoop bij je te doen. Klanten vertrouwen namelijk vaak meer op de mening van andere klanten dan op de beloftes die een bedrijf maakt.

Testimonials verzamelen

Het verzamelen van testimonials kan op verschillende manieren. Je kunt klanten vragen om een review achter te laten op je website, maar je kunt ook feedback verzamelen via sociale media of via email. Zorg ervoor dat je altijd om toestemming vraagt om de testimonial te mogen gebruiken.

Hoe presenteer je testimonials?

Er zijn verschillende manieren om testimonials te presenteren. Je kunt ze bijvoorbeeld op je homepage zetten, maar ook in je nieuwsbrieven of op je social media kanalen. Zorg er wel voor dat de testimonials goed leesbaar zijn en dat ze authentiek overkomen. Niets is zo ongeloofwaardig als een overduidelijk neppe testimonial.

Testimonials voor SEO

Wist je dat testimonials ook kunnen bijdragen aan je SEO? Google ziet testimonials namelijk als 'fresh content', wat goed is voor je ranking. Bovendien kunnen testimonials helpen om je relevantie voor bepaalde zoekwoorden te verhogen.

De do's en don'ts van testimonials

Do's Don'ts
Vraag altijd om toestemming Plaats geen neppe testimonials
Maak testimonials goed leesbaar Verstop testimonials niet op je website
Gebruik testimonials ook voor SEO Verzamel geen testimonials zonder strategie

Met deze tips kun je aan de slag met het verzamelen en presenteren van testimonials. Vergeet niet, het gaat niet alleen om het hebben van testimonials, maar vooral ook om hoe je ze gebruikt in je online marketing.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.