Hoe gebruik je sociale media om je e-mailmarketinglijst te laten groeien?

JJoost 11 september 2023 19:02

Je vraagt je wellicht af hoe sociale media daadwerkelijk kunnen helpen bij het groeien van je e-mailmarketinglijst. De waarheid is dat sociale media een krachtig instrument zijn dat, indien correct gebruikt, een aanzienlijke toename in je aantal e-mailabonnees kan bewerkstelligen. In dit artikel geven we je een aantal tips en strategieën om dit te bereiken.

Voordelen van sociale media in e-mailmarketing

Je denkt wellicht dat e-mailmarketing en sociale media gescheiden werelden zijn, maar het tegendeel is waar. Ze kunnen elkaar juist versterken en samen zorgen voor effectievere marketing. Hier zijn enkele voordelen van het integreren van sociale media in je e-mailmarketing:

 • Bereik: Sociale media hebben een enorm bereik. Door je e-mailnieuwsbrief op sociale media te delen, kun je een groter publiek bereiken dan alleen je huidige abonnees.
 • Interactie: Sociale media zijn uitstekend voor interactie. Je kunt discussies stimuleren, feedback vragen en je publiek betrekken bij je content.
 • Verkeer naar je website: Door links naar je website in je sociale media posts te plaatsen, kun je meer verkeer naar je site trekken. Dit kan vervolgens leiden tot meer e-mailabonnementen.
 • Authority: Door je kennis en expertise te delen op sociale media, bouw je aan je merk en reputatie. Dit kan het vertrouwen van je publiek in je merk versterken en hen aanmoedigen om zich aan te melden voor je nieuwsbrief.

Sociale media strategieën voor e-mailmarketing

Het opbouwen van je e-mailmarketinglijst via sociale media vereist strategie en planning. Hier zijn enkele effectieve strategieën die je kunt toepassen:

 1. Call-to-Action: Voeg een call-to-action toe aan je sociale media profielen. Veel sociale media platforms bieden de mogelijkheid om een knop toe te voegen aan je profiel. Gebruik deze knop om mensen aan te moedigen zich aan te melden voor je nieuwsbrief.
 2. Inhoud delen: Deel inhoud van je e-mailnieuwsbrief op sociale media. Teaser een deel van je nieuwsbriefinhoud op sociale media en voeg een link toe om je volledige nieuwsbrief te lezen. Dit kan mensen aanmoedigen zich aan te melden voor je nieuwsbrief om meer geweldige inhoud te ontvangen.
 3. Wedstrijden en weggeefacties: Organiseer een wedstrijd of weggeefactie op sociale media waarbij mensen zich moeten aanmelden voor je nieuwsbrief om deel te nemen. Dit kan een effectieve manier zijn om nieuwe abonnees te werven.

Beste sociale media platforms voor e-mailmarketing

Niet alle sociale media platforms zijn even effectief voor e-mailmarketing. Hier zijn enkele van de beste platforms om rekening mee te houden:

 • Facebook: Met meer dan 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers is Facebook een must voor e-mailmarketing. Je kunt een 'Aanmelden' knop toevoegen aan je Facebook-pagina, inhoud delen uit je e-mailnieuwsbrief en zelfs advertenties gebruiken om je e-mailabonnementen te verhogen.
 • Instagram: Instagram is geweldig voor visuele inhoud. Je kunt foto's en video's delen van je e-mailnieuwsbrief, een link toevoegen aan je bio om mensen aan te moedigen zich aan te melden voor je nieuwsbrief, en Instagram Stories gebruiken om je nieuwsbrief te promoten.
 • Twitter: Twitter is ideaal voor korte, pakkende berichten. Je kunt tweets posten met links naar je e-mailnieuwsbrief, hashtags gebruiken om je bereik te vergroten, en zelfs Twitter Ads gebruiken om je e-mailabonnementen te verhogen.
 • LinkedIn: Als je een B2B bedrijf bent, is LinkedIn een uitstekend platform om te overwegen. Je kunt artikelen posten die relevant zijn voor je industrie, links naar je e-mailnieuwsbrief delen, en je publiek aanmoedigen zich aan te melden voor je nieuwsbrief met de 'Volgen' knop op je bedrijfspagina.

Ik hoop dat je nu een beter idee hebt van hoe je sociale media kunt gebruiken om je e-mailmarketinglijst te laten groeien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.