Hoe gebruik je Pinterest voor je online marketingstrategie?

JJoost 30 september 2023 07:41

Pinterest heeft zich in het afgelopen decennium getransformeerd van een eenvoudig sociaal mediaplatform tot een krachtig hulpmiddel voor online marketing. Het visueel gedreven platform is een essentieel onderdeel geworden van vele succesvolle marketingstrategieën. Maar hoe kan je Pinterest nu precies inzetten voor je online marketing? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Waarom Pinterest?

Pinterest is een uniek platform dat draait om het delen van ideeën door middel van afbeeldingen, ook wel 'pins' genoemd. Met meer dan 300 miljoen actieve gebruikers is het een platform dat niet genegeerd kan worden door online marketeers. De voordelen van Pinterest in de online marketing zijn divers:

 • Grote en actieve gebruikersbasis: Pinterest heeft een aanzienlijke gebruikersbasis die voornamelijk bestaat uit vrouwen in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Dit is een waardevolle demografische groep voor marketeers.
 • Hoog engagement: Pinterest gebruikers zijn actief en betrokken. Ze gebruiken het platform om inspiratie op te doen, dingen te plannen en producten te kopen.
 • Draagt bij aan SEO: Pinterest is zeer SEO-vriendelijk. Pins kunnen worden geoptimaliseerd met trefwoorden en deze worden door zoekmachines geïndexeerd.
 • Verhoogt naamsbekendheid: Een merk kan via Pinterest een breed publiek bereiken en zo de naamsbekendheid vergroten.

Hoe te beginnen met Pinterest marketing?

Het opzetten van een Pinterest-account voor je bedrijf is vrij eenvoudig. Volg deze stappen om te beginnen:

 1. Maak een Pinterest Business-account aan.
 2. Vul je profielinformatie in, inclusief je bedrijfsnaam, website en een korte beschrijving.
 3. Maak je eerste 'borden' en begin met het uploaden van 'pins'.
 4. Zorg ervoor dat je pins zijn geoptimaliseerd met relevante trefwoorden en beschrijvingen.

Hoe adverteren op Pinterest?

Pinterest biedt verschillende advertentiemogelijkheden. De meest populaire zijn Promoted Pins, waarbij je pins worden weergegeven in de zoekresultaten en feeds van de gebruikers. Een ander type advertentie is Shopping Ads, waarbij je producten direct kunt promoten en verkopen op het platform.

Pinterest tips voor online marketing

Als je Pinterest gaat gebruiken voor je online marketing, hou dan deze tips in gedachten:

 • Gebruik hoogwaardige afbeeldingen: Pinterest is een visueel platform en de kwaliteit van je afbeeldingen kan een groot verschil maken.
 • Maak gebruik van trefwoord-optimalisatie: Gebruik relevante trefwoorden in je pin-titels en -beschrijvingen om de zichtbaarheid te vergroten.
 • Betrek je publiek: Reageer op opmerkingen, deel content van andere gebruikers en blijf actief om je volgers te betrekken.

Pinterest is meer dan alleen een sociaal mediaplatform. Het is een krachtige tool die je kan helpen om je online marketing naar een hoger niveau te tillen. Gebruik deze tips en start vandaag nog met Pinterest marketing.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.