Hoe gebruik je LinkedIn Polls voor marktonderzoek?

TTom 6 augustus 2023 14:06

LinkedIn Polls zijn een geweldige tool voor marktonderzoek. Ze stellen je in staat om snel feedback en meningen te verzamelen van je professionele netwerk. Maar hoe maak je het beste gebruik van deze functie? Hier zijn enkele tips en strategieën.

Het maken van een LinkedIn Poll

Het maken van een LinkedIn Poll is vrij eenvoudig. Ga naar het startpagina van je profiel, klik op de knop 'Begin een post' en selecteer 'Poll'. Voer vervolgens je vraag en antwoordopties in. Je kunt ook een periode instellen waarin mensen kunnen stemmen, variërend van 24 uur tot maximaal 2 weken.

Het optimaliseren van je LinkedIn Poll

Het is belangrijk je poll te optimaliseren voor betere resultaten. Hier zijn enkele tips:

  • Vraagstelling: Zorg ervoor dat je vraag duidelijk en eenvoudig is. Vermijd technisch jargon tenzij je zeker weet dat je doelgroep het begrijpt.
  • Antwoordopties: Geef duidelijke antwoordmogelijkheden. Te veel opties kunnen verwarrend zijn en mensen ontmoedigen om te stemmen.
  • Timing: Timing is cruciaal. Publiceer je poll op een tijdstip dat je doelgroep het meest actief is op LinkedIn.

Het analyseren van de resultaten

Na het sluiten van de poll kun je de resultaten analyseren. LinkedIn toont je het aantal stemmen, het percentage voor elke optie en de commentaren van mensen. Gebruik deze informatie om inzicht te krijgen in wat je netwerk denkt en voelt.

Het is belangrijk te onthouden dat LinkedIn Polls een momentopname zijn van de meningen van mensen op een bepaald moment. Het is dus altijd een goed idee om je resultaten te valideren met ander soort onderzoek.

Voordelen van LinkedIn Polls

Het gebruik van LinkedIn Polls heeft verschillende voordelen. Het stelt je in staat om snel en gemakkelijk feedback te krijgen, je engagement te vergroten en waardevolle inzichten te krijgen in je doelgroep. Bovendien is het een gratis tool, waardoor het een kosteneffectieve manier is om marktonderzoek te doen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.