Hoe gebruik je interactive content in online marketing?

JJoost 27 augustus 2023 21:51

Interactive content is een krachtig hulpmiddel in de wereld van online marketing. Het kan de gebruikersbetrokkenheid verhogen, de merkherkenning verbeteren, en zelfs helpen om conversies te stimuleren. Maar hoe gebruik je het effectief? Leer hoe je interactive content kunt integreren in je online marketingstrategie met deze tips.

Soorten interactive content

Er zijn verschillende soorten interactive content die je kunt gebruiken, afhankelijk van je doelen, publiek en platform.

 1. Infographics: Dit zijn visueel aantrekkelijke stukken content die complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier presenteren.
 2. Quizzen en enquêtes: Deze zijn geweldig om betrokkenheid te stimuleren. Ze kunnen ook waardevolle informatie bieden over je publiek.
 3. Interactieve video's: Dit zijn video's waarbij de kijker kan interageren, zoals door op objecten in de video te klikken.
 4. rekenmachines: Deze worden vaak gebruikt op websites voor financiële diensten of gezondheid en welzijn om gebruikers te helpen bij het maken van berekeningen die relevant zijn voor hun situatie.

Voordelen van interactive content

Er zijn tal van voordelen aan het gebruik van interactive content in je online marketingstrategie. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Verhoogde gebruikersbetrokkenheid: Interactive content is, zoals de naam al doet vermoeden, interactief. Het vergt actieve betrokkenheid van de gebruiker, wat het waarschijnlijker maakt dat ze langer op je site blijven en met je merk omgaan.
 • Verbeterde merkherinnering: Omdat interactive content vaak leuk en interessant is, is het waarschijnlijker dat gebruikers het zich zullen herinneren. Dit kan op zijn beurt de merkherkenning verbeteren.
 • Verhoogde conversies: Door gebruikers te betrekken en te entertainen, kan interactive content hen verder in de verkoopfunnel leiden en uiteindelijk de conversies verhogen.

Hoe maak je interactive content

Nu we hebben vastgesteld wat interactive content is en wat de voordelen zijn, is de volgende stap om erachter te komen hoe je deze krachtige tool kunt maken en implementeren in je online marketingstrategie.

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Ken je publiek: Het eerste wat je moet doen, is begrijpen wie je publiek is en wat ze willen. Dit zal je helpen bij het maken van content die hun interesse wekt en hen aanzet tot actie.
 • Gebruik de juiste tools: Er zijn tal van tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het maken van interactive content, zoals Canva, Adobe Spark en H5P.
 • Maak het relevant en waardevol: Zorg ervoor dat je interactive content relevant is voor je publiek en echte waarde biedt. Dit zal hen motiveren om te interageren en de content te delen.
 • Promoot je content: Nadat je je interactive content hebt gemaakt, moet je het promoten. Dit kan via sociale media, e-mailmarketing, je website en andere kanalen.

Voorbeelden van interactive content

Om je wat inspiratie te geven, volgen hier enkele voorbeelden van bedrijven die interactive content effectief hebben ingezet in hun online marketingstrategieën:

 • BuzzFeed: Dit mediabedrijf is beroemd om zijn quizzen, die miljoenen gebruikers aantrekken en betrekken.
 • IKEA: Het meubelbedrijf maakt gebruik van interactieve plattegronden en tools waarmee gebruikers verschillende meubelopstellingen kunnen uitproberen.
 • Fitbit: Deze fabrikant van fitnessapparaten gebruikt gepersonaliseerde dashboards waarmee gebruikers hun fitnessdoelen en voortgang kunnen bijhouden.

Interactive content is een krachtig hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je online marketingstrategie te verbeteren. Door het publiek te betrekken, waarde te bieden en creativiteit te tonen, kun je de betrokkenheid en conversies verbeteren en je merk onvergetelijk maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.