Hoe gebruik je Google Trends voor SEO?

JJoost 8 augustus 2023 23:31

Met zoveel concurrentie op het web, is het belangrijk dat je alle beschikbare tools optimaal benut om je SEO te verbeteren. Een tool die vaak over het hoofd wordt gezien, maar een schat aan informatie bevat, is Google Trends. Maar hoe gebruik je Google Trends voor SEO? Lees verder om erachter te komen.

Wat is Google Trends?

Google Trends is een online tool die door Google wordt aangeboden om te zien hoe vaak een specifiek zoekwoord wordt ingevoerd in Google's zoekmachine ten opzichte van het totale zoekvolume. Google Trends kan je inzicht geven in de populariteit van zoekwoorden in de loop van de tijd en kan je helpen om je SEO-strategie aan te passen aan de huidige trends.

Google Trends gebruiken voor SEO

Er zijn verschillende manieren om Google Trends te gebruiken voor SEO. Hier zijn een paar tips:

  1. Zoekwoordonderzoek: Google Trends kan je helpen om te bepalen welke zoekwoorden het meest populair zijn en welke trending zijn. Je kunt ook zien welke gerelateerde zoekopdrachten er zijn voor een bepaald zoekwoord.
  2. Seizoensgebonden trends: Met Google Trends kun je seizoensgebonden trends identificeren. Dit is vooral handig als je een bedrijf hebt dat afhankelijk is van seizoensgebonden verkeer.
  3. Vergelijk zoekwoorden: Met Google Trends kun je verschillende zoekwoorden vergelijken om te zien welke het meest populair zijn. Dit kan je helpen om te bepalen welke zoekwoorden je moet richten op je SEO-strategie.
  4. Inzicht in geografische trends: Google Trends kan je laten zien waar je zoekwoorden het populairst zijn. Dit kan je helpen om je SEO te richten op specifieke locaties.

Google Trends in je SEO-strategie opnemen

Het kan even duren voordat je de hang van Google Trends krijgt, maar zodra je het doet, zul je het een onmisbaar onderdeel van je SEO-strategie vinden. Begin vandaag nog met het gebruik van Google Trends voor SEO om je online zichtbaarheid te vergroten en je verkeer te verhogen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.