Hoe gebruik je content curation voor SEO?

JJoost 3 september 2023 20:36

SEO is voor veel ondernemers een ware strijd. Het kan complex zijn om alle facetten onder de knie te krijgen, vooral als je bedenkt dat Google's algoritme constant in beweging is. Eén element blijft echter consistent belangrijk: inhoud. Content is nog steeds koning, en een strategie die je kan helpen bij het maximaliseren van je content is 'content curation'. Maar hoe gebruik je content curation voor SEO? Dit artikel gaat dieper in op deze vraag.

Wat is content curation?

Voordat we in de details duiken, laten we eerst definiëren wat content curation precies is. In de wereld van online marketing is content curation het proces van het verzamelen, organiseren en delen van de meest relevante en hoogwaardige content over een bepaald onderwerp voor jouw publiek.

Voordelen van content curation

Er zijn vele voordelen van content curation:

 • Verhoogt je online zichtbaarheid: Door het cureren van content laat je zien dat je actief bent in je vakgebied. Dit kan je helpen om je online zichtbaarheid te vergroten.

 • Positioneert je als een expert: Het delen van relevante en kwalitatieve content kan je helpen om jezelf te positioneren als een expert in jouw vakgebied.

 • Draagt bij aan het merkimago: Door te cureren van content die in lijn is met je merkwaarden, kun je een consistent merkimago opbouwen.

 • Verbetert je SEO: Door de juiste content te cureren en te delen, kan je website meer verkeer aantrekken en hoger scoren in de zoekresultaten.

Stappen voor content curation

Er zijn zeven stappen voor effectieve content curation:

 1. Bepaal je doel: Wat wil je bereiken met content curation?

 2. Doe onderzoek naar keywords: Dit is cruciaal voor SEO. Probeer te begrijpen welke zoekwoorden jouw doelpubliek gebruikt.

 3. Zoek naar relevante content: Gebruik verschillende bronnen om kwalitatieve content te vinden.

 4. Organiseer de content: Zorg voor een duidelijke structuur in de content die je cureert.

 5. Voeg je eigen inzicht toe: Voeg je eigen mening of inzicht toe aan de content die je cureert.

 6. Deel de content: Deel de content via de juiste kanalen en op de juiste tijdstippen.

 7. Meet en analyseer: Meet de resultaten van je content curation om te zien of je jouw doelen bereikt.

Content curation tools

Er zijn heel wat content curation tools die je kunnen helpen bij dit proces. Hier volgt een tabel met een aantal populaire tools:

Tool Beschrijving
Feedly Een RSS lezer waarmee je content van je favoriete websites kunt volgen.
Scoop.it Hiermee kun je content ontdekken, cureren en delen.
Pocket Een app waarin je interessante artikelen, video's en meer kunt opslaan om later te lezen of te bekijken.
Curata Een content curation platform voor bedrijven.

Content curation kan een krachtig hulpmiddel zijn voor je SEO strategie. Het is niet alleen een geweldige manier om waarde te bieden aan je publiek, maar het kan ook helpen om je online zichtbaarheid te vergroten, jezelf te positioneren als een expert in jouw vakgebied, een consistent merkimago op te bouwen, en om meer verkeer naar je website te trekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.