Het belang van nofollow links in SEO

TTom 19 september 2023 07:02

Wanneer we het hebben over linkbuilding en SEO, hebben we het vaak over backlinks, dofollow links en ankerteksten. Maar er is nog een belangrijk soort link die je niet mag negeren: de nofollow link.

Wat zijn nofollow links?

Nofollow links zijn links met een nofollow attribuut. Dit betekent dat de link de zoekmachines vertelt om de link niet te volgen of er rekening mee te houden bij het rangschikken van pagina's. Met andere woorden, ze geven geen 'linkjuice' door.

Het belang van nofollow links in SEO

Hoewel nofollow links geen directe invloed hebben op je Google ranking, hebben ze nog steeds waarde. Hier zijn een paar redenen waarom:

  • Ze kunnen je website nog steeds verkeer bezorgen. Hoewel ze geen SEO waarde hebben, kunnen nofollow links nog steeds klikken genereren. Dit kan leiden tot meer verkeer, en mogelijk meer conversies.

  • Ze geven je linkprofiel een natuurlijke uitstraling. Als je alleen maar dofollow links hebt, kan dat er verdacht uitzien voor Google. Het hebben van een mix van dofollow en nofollow links geeft je linkprofiel een natuurlijke uitstraling.

  • Ze kunnen helpen bij het opbouwen van je merk. Nofollow links van hoge kwaliteit kunnen nog steeds waardevol zijn voor het opbouwen van je merk en het krijgen van naamsbekendheid.

Hoe nofollow links te gebruiken

Dus hoe kun je nofollow links in je SEO-strategie integreren? Hier zijn een paar tips:

  1. Plaats ze op relevante websites. Hoewel nofollow links geen SEO waarde geven, kunnen ze nog steeds verkeer genereren als ze op de juiste plaatsen worden geplaatst. Denk aan blogs, forums en sociale media.

  2. Gebruik ze voor linkdiversificatie. Om je linkprofiel natuurlijk te houden, moet je een mix van dofollow en nofollow links hebben. Gebruik nofollow links om je linkprofiel te diversifiëren.

  3. Gebruik ze om je merk te bouwen. Hoewel ze geen directe SEO voordelen bieden, kunnen nofollow links nog steeds waardevol zijn voor het opbouwen van je merk en naamsbekendheid. Plaats ze op hoogwaardige, relevante sites om je zichtbaarheid te vergroten.

Nofollow vs dofollow links

Nofollow links Dofollow links
SEO waarde Geen Ja
Verkeer Ja Ja
Natuurlijk linkprofiel Ja Nee
Merkopbouw Ja Ja

Zoals je kunt zien, hebben zowel nofollow als dofollow links hun eigen voordelen. Het is belangrijk om ze beide in je SEO en linkbuilding strategie te overwegen. Dus vergeet niet de waarde van nofollow links. Ze kunnen je SEO verbeteren, je verkeer vergroten en je merk opbouwen op manieren die je misschien niet had verwacht.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.