Het belang van local citations voor lokale SEO

TTom 20 augustus 2023 14:21

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van lokale SEO. Vooral kleine bedrijven die zich richten op een specifieke regio hebben hier veel aan. Een belangrijk onderdeel van lokale SEO zijn de zogenaamde 'local citations'. Maar wat zijn dit precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor lokale SEO?

Wat zijn local citations?

Een local citation, ook wel lokale vermelding genoemd, is een online vermelding van de naam, het adres en het telefoonnummer van een bedrijf. Citations kunnen voorkomen op lokale bedrijfsgidsen, op websites en apps en op sociale platforms. Citations helpen internetgebruikers om lokale bedrijven te ontdekken en kunnen ook invloed hebben op de lokale zoekmachine rankings.

Waarom zijn local citations belangrijk?

Er zijn een paar redenen waarom local citations belangrijk zijn voor lokale SEO.

  1. Vindbaarheid: Ten eerste kunnen local citations de vindbaarheid van een bedrijf verbeteren. Als een bedrijf wordt vermeld op veel verschillende websites, is het waarschijnlijker dat mensen het bedrijf vinden wanneer ze naar een bepaalde dienst of product zoeken.
  2. Lokale rankings: Local citations kunnen ook de lokale rankings verbeteren. Google gebruikt informatie vanuit het hele web om de relevantie van bedrijven voor specifieke geografische gebieden te bepalen. Als jouw bedrijf vaak vermeld wordt op websites met een sterke autoriteit, dan kan dit bijdragen aan betere lokale rankings.
  3. Vertrouwen: Local citations van kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare sites kunnen het vertrouwen in jouw bedrijf vergroten. Het is een teken dat jouw bedrijf legitiem en gevestigd is.

In de volgende tabel zie je een aantal voorbeelden van platforms waar je een local citation voor jouw bedrijf kunt creëren:

Platform Soort platform
Google Mijn Bedrijf Zoekmachine
Facebook Sociaal netwerk
Yelp Bedrijfsreview site
LinkedIn Professioneel netwerk
Telefoongids.nl Bedrijfsgids

Het opbouwen van een sterke basis met local citations kan tijd kosten, maar het is zeker de moeite waard voor het verbeteren van jouw lokale SEO.

Meer artikelen