Het belang van HTTPS voor je SEO

TTom 26 november 2023 07:06

Als het gaat om het verbeteren van je SEO, zijn er veel technieken en strategieën die je kunt benutten. Maar een die vaak over het hoofd wordt gezien, is de overgang naar HTTPS. HTTPS, ook bekend als HTTP over SSL, is een protocol voor veilige communicatie op het internet. Het beveiligt de communicatie tussen je website en de bezoekers, wat essentieel is in een tijd waarin online veiligheid steeds belangrijker wordt.

Voordelen van HTTPS voor SEO

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van HTTPS voor SEO. Hier zijn een paar van de belangrijkste:

  1. Beter vertrouwen van klanten: HTTPS geeft je website een 'slot' icoon, wat aangeeft dat het veilig is. Dit kan het vertruiden van klanten in je site verhogen.
  2. Verbeterde sitebeveiliging: Met HTTPS worden de gegevens van je klanten versleuteld, wat de beveiliging van je site verbetert.
  3. SEO voordeel: Google heeft bevestigd dat HTTPS een ranking factor is, wat betekent dat het gebruik ervan je SEO kan verbeteren.
Voordelen Uitleg
Klantvertrouwen HTTPS geeft je website een 'slot' icoon, wat aangeeft dat het veilig is.
Sitebeveiliging Met HTTPS worden de gegevens van je klanten versleuteld.
SEO voordeel Google heeft bevestigd dat HTTPS een rankingfactor is.

HTTPS versus HTTP

Een groot verschil tussen HTTP en HTTPS is de veiligheid. Terwijl HTTP een onbeveiligd protocol is, biedt HTTPS extra beveiliging door gebruik te maken van SSL (Secure Sockets Layer). Dit is vooral voordelig voor sites die gevoelige informatie verwerken, zoals creditcardinformatie of persoonlijke gegevens.

Overgang naar HTTPS voor SEO

De overgang naar HTTPS kan in het begin wat uitdagend zijn, maar het is de moeite waard voor de voordelen die het biedt voor je SEO. Je zult een SSL-certificaat moeten aanschaffen (deze zijn beschikbaar bij tal van leveranciers), en je zult je site moeten configureren om HTTPS te gebruiken. Het is ook belangrijk om 301-omleidingen in te stellen van je oude HTTP-pagina's naar je nieuwe HTTPS-pagina's om eventuele SEO-voordelen te behouden.

Het gebruik van HTTPS kan aanzienlijke voordelen bieden voor je SEO. Het verbetert de beveiliging van je site, bouwt vertrouwen op bij je klanten en kan zelfs je ranking in de zoekmachine verbeteren. Hoewel de overstap naar HTTPS wat werk kan vergen, zijn de voordelen op lange termijn de moeite waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.