Het belang van evergreen content voor SEO

TTom 4 december 2023 07:06

Evergreen content is een essentieel onderdeel van een succesvolle SEO-strategie. Maar wat is evergreen content precies en waarom is het zo belangrijk voor SEO? In dit artikel duiken we dieper in op deze vragen.

Wat is evergreen content?

Evergreen content is inhoud die altijd relevant blijft voor lezers, ongeacht het tijdstip of het jaar. Het is de tegenhanger van 'actualiteitsgebonden' content, die na verloop van tijd kan verouderen. Voorbeelden van evergreen content zijn handleidingen, how-to-artikelen, tips en adviezen, en definitieve gidsen.

Waarom is evergreen content belangrijk voor SEO?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom evergreen content van cruciaal belang is voor SEO:

  1. Duurzame ranking: Evergreen content kan voor een langere periode hoge zoekmachine rankings behouden, omdat het altijd relevant blijft voor zoekers.

  2. Constant websiteverkeer: Omdat evergreen content doorzoekbaar en relevant blijft, helpt het om constant verkeer naar je website te trekken.

  3. Conversie: Goed gemaakt evergreen content kan helpen bij het omzetten van websitebezoekers in klanten, omdat het waarde biedt en vertrouwen opbouwt bij je doelgroep.

Hoe creëer je evergreen content?

Het creëren van evergreen content vereist een goed begrip van je doelgroep en hun behoeften. Hier zijn enkele tips voor het creëren van evergreen content:

  • Kies voor onderwerpen die altijd relevant zijn: Vermijd onderwerpen die snel kunnen verouderen.

  • Zorg voor kwaliteit: Maak content die grondig, goed onderzocht en gemakkelijk te begrijpen is.

  • Update regelmatig: Evergreen content moet regelmatig worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het up-to-date en relevant blijft.

  • Gebruik SEO-vriendelijke praktijken: Dit omvat het gebruik van relevante trefwoorden, het maken van een gebruiksvriendelijke site-structuur, en het hebben van een snelle laadtijd.

Hieronder is een tabel met enkele ideeën voor evergreen content:

Type Voorbeelden
Handleidingen Hoe je een website maakt
How-to-artikelen Hoe je SEO-optimalisatie doet
Tips en adviezen Top 10 tips voor content marketing
Definitieve gidsen De definitieve gids voor linkbuilding

Evergreen content kan je SEO-strategie op vele manieren ten goede komen. Door het creëren van waardevolle en tijdloze inhoud, kun je een duurzame SEO-strategie bouwen die je websiteverkeer en conversie zal verhogen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.