Het belang van de hreflang tag voor meertalige websites

TTom 22 augustus 2023 10:47

Als je een meertalige website hebt, ben je misschien al bekend met de hreflang tag. Maar besef je ook het echte belang van deze tag voor je SEO? Laten we hier eens dieper op ingaan.

Wat is de hreflang tag?

De hreflang tag is een stukje HTML-code dat zoekmachines helpt begrijpen welke taal je gebruikt op een specifieke pagina van je website. Dit is vooral nuttig voor websites die inhoud in meerdere talen aanbieden. Het geeft aan de zoekmachines aan welke versie van de pagina ze moeten tonen aan gebruikers, gebaseerd op hun taalvoorkeur.

Het belang van de hreflang tag

Het correct gebruiken van de hreflang tag kan een grote impact hebben op je meertalige SEO-strategie. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Verbeterde targeting: Met de hreflang tag kunnen zoekmachines de juiste taalversie van je pagina aan de juiste gebruikers tonen. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en de bounce rate verminderen.
  2. Vermijden van duplicate content: Zonder de hreflang tag kunnen zoekmachines je verschillende taalversies als duplicate content beschouwen. Dit kan je SEO schaden. Met de hreflang tag kun je dit probleem vermijden.
  3. Betere rangschikking in lokale zoekopdrachten: De hreflang tag kan je helpen beter te rangschikken in lokale zoekopdrachten, omdat het zoekmachines helpt je content aan de juiste regio te koppelen.

Beste praktijken voor de hreflang tag

Nu we het belang van de hreflang tag begrijpen, hier zijn enkele beste praktijken voor het gebruik ervan:

  • Gebruik de correcte taal- en landcodes.
  • Gebruik de hreflang tag op elke taalversie van je pagina.
  • Controleer regelmatig of je hreflang tags correct zijn geïmplementeerd.

Het correct implementeren van de hreflang tag op je meertalige website is geen eenvoudige taak, maar het is zeker de moeite waard. Het kan een groot verschil maken in hoe je content wordt gezien en gerangschikt door zoekmachines, wat uiteindelijk kan leiden tot verbeterde zichtbaarheid, meer verkeer en meer conversies.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.