7 SEO-trends om in de gaten te houden in 2023

TTom 13 september 2023 23:31

Het landschap van SEO verandert voortdurend. Zoekmachines evolueren en proberen altijd de beste ervaring voor hun gebruikers te bieden. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO-trends. Hier zijn de 7 SEO-trends om in de gaten te houden in 2023.

1. Kernwebwaarden

Kernwebwaarden, ook bekend als Core Web Vitals, worden een belangrijk ranking signaal in 2023. Deze metrieken meten hoe gebruikers je website ervaren op het gebied van laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit.

2. Mobiele optimalisatie

Met de toename van het mobiele internetgebruik, wordt mobiele optimalisatie steeds belangrijker. Websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten zullen waarschijnlijk dalen in ranking.

3. Voice search

Voice search is een andere trend die in 2023 blijft groeien. Mensen gebruiken steeds vaker spraakassistenten om zoekopdrachten uit te voeren, dus SEO-optimalisatie voor spraakzoekopdrachten wordt essentieel.

4. AI en machine learning

Artificial Intelligence (AI) en machine learning zullen een grote rol spelen in SEO. Google en andere zoekmachines maken steeds vaker gebruik van AI om de zoekresultaten te verbeteren.

5. Featured snippets en zero-click searches

Featured snippets en zero-click searches worden steeds populairder. Hierdoor wordt hoog ranken in organische zoekresultaten nog belangrijker.

6. E.A.T.

E.A.T. staat voor Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid. Deze factoren worden steeds belangrijker voor de ranking van je website.

7. Lokale SEO

Lokale SEO blijft een cruciale factor, vooral voor kleine en lokale bedrijven. Het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten kan je helpen om meer klanten in je omgeving aan te trekken.

Houd deze belangrijke trends in de gaten om voorop te blijven lopen in de wereld van SEO. Als je nu begint met het implementeren van deze strategieën, ben je klaar voor de veranderingen die 2023 zal brengen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.