7 redenen waarom je website niet in Google wordt weergegeven

JJoost 8 december 2023 07:07

Heb je ooit het gevoel gehad dat je onzichtbaar was? Het kan frustrerend zijn, vooral als het je website betreft. Je hebt uren, dagen, misschien zelfs weken besteed aan het perfectioneren van je website, maar toch verschijnt het niet in Google's zoekresultaten. Hieronder geven we 7 mogelijke redenen waarom dit kan gebeuren en hoe je deze problemen kunt oplossen.

1. Je website is te nieuw

Ja, je leest het goed. Als je website gloednieuw is, kan het even duren voordat Googlebot deze vindt en indexeert. Dit proces kan enkele dagen tot weken duren. Maar geen zorgen, je kunt dit proces versnellen door je website in te dienen bij Google Search Console.

2. Technische SEO problemen

Technische SEO omvat een breed scala aan onderwerpen, van site-snelheid tot mobiele optimalisatie. Als je website technische SEO-problemen heeft, kan dit ervoor zorgen dat je website niet wordt weergegeven in Google's zoekresultaten. Het is dus belangrijk om je website regelmatig te controleren op mogelijke technische problemen.

3. Googlebot kan je site niet vinden

Googlebot is de webcrawler van Google die websites doorzoekt en indexeert. Als Googlebot je site niet kan vinden of toegang tot je site heeft, zal je site niet worden weergegeven in Google's zoekresultaten. Zorg er dus voor dat Googlebot je website kan vinden en toegang heeft tot je website.

4. Je website is gestraft door Google

Ja, Google kan websites straffen en ze uit de zoekresultaten verwijderen. Dit kan gebeuren als je website in strijd is met de richtlijnen van Google. Dus zorg ervoor dat je website altijd voldoet aan de richtlijnen van Google.

5. Content SEO problemen

Content is koning als het gaat om SEO. Als je content niet is geoptimaliseerd voor SEO, zal je website waarschijnlijk niet hoog scoren in Google's zoekresultaten. Zorg er dus voor dat je content goed is geoptimaliseerd.

6. Onvoldoende linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO. Het helpt om de autoriteit van je website te verhogen. Als je niet genoeg hoogwaardige backlinks naar je website hebt, kan dit ertoe leiden dat je website niet wordt weergegeven in Google's zoekresultaten.

7. Je website is niet geïndexeerd

Tot slot, als je website niet is geïndexeerd, zal het niet verschijnen in Google's zoekresultaten. Je kunt controleren of je website is geïndexeerd door 'site: jouwwebsite.com' in Google in te typen. Als je website niet verschijnt, is deze niet geïndexeerd.

Hier is een samenvattend tabel voor jou:

Reden Oplossing
Website is nieuw Dien je website in bij Google Search Console
Technische SEO problemen Controleer je website regelmatig op technische problemen
Googlebot kan je site niet vinden Zorg ervoor dat Googlebot je website kan vinden en toegang heeft tot je website
Gestraft door Google Zorg ervoor dat je website voldoet aan de richtlijnen van Google
Content SEO problemen Optimaliseer je content voor SEO
Onvoldoende linkbuilding Bouw meer hoogwaardige backlinks naar je website
Website is niet geïndexeerd Controleer of je website is geïndexeerd

Door deze punten in acht te nemen en de nodige actie te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je website zichtbaar wordt in Google’s zoekresultaten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.