5 trends in social media marketing om in 2023 op te letten

JJoost 12 augustus 2023 07:01

De wereld van social media marketing is altijd in beweging. Elk jaar zien we nieuwe trends opduiken die het landschap veranderen. Dus, wat zijn de 5 trends in social media marketing om in 2023 op te letten? Laten we eens kijken.

  1. Personalisatie op schaal

Het is geen geheim dat personalisatie een sleutelrol speelt in marketing. In 2023 zal personalisatie naar verwachting op grotere schaal plaatsvinden, dankzij de vooruitgang in technologie, zoals AI en machine learning.

  1. Verhalen en micro-content

Verhalen en micro-content zullen blijven groeien in populariteit. Dit formaat biedt merken de mogelijkheid om hun publiek op een meer informele en authentieke manier te bereiken.

  1. Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)

AR en VR bieden spannende nieuwe manieren om met consumenten te communiceren. Verwacht wordt dat deze technologieën in 2023 een nog grotere rol zullen spelen in social media marketing.

  1. Gebruik van influencer marketing

Influencer marketing blijft een succesvolle strategie. In 2023 zullen we waarschijnlijk een verschuiving zien naar micro-influencers, die een kleiner maar meer betrokken publiek hebben.

  1. Groei van e-commerce op social media

Met de introductie van functies zoals Instagram Shopping en Facebook Marketplace, zal social media een steeds belangrijker kanaal voor e-commerce worden.

Trend Beschrijving
Personalisatie op schaal Personalisatie wordt naar verwachting op grotere schaal toegepast dankzij technologische vooruitgang.
Verhalen en micro-content Verhalen en micro-content blijven groeien in populariteit.
AR en VR AR en VR zullen waarschijnlijk een grotere rol spelen in social media marketing.
Influencer marketing Verwacht wordt een verschuiving naar micro-influencers.
E-commerce op social media Social media zal een steeds belangrijker kanaal worden voor e-commerce.

Houd deze trends in gedachten bij het plannen van je social media marketing in 2023. De toekomst van social media marketing ziet er spannend uit, en door voorbereid te zijn, kun je ervoor zorgen dat je merk relevant blijft in een snel veranderende wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.