5 SEO-trends die elke ondernemer in 2023 moet kennen

JJoost 9 augustus 2023 14:17

Het is geen geheim dat SEO, of zoekmachine optimalisatie, een cruciale rol speelt in het succes van een bedrijf. Maar wat zijn de belangrijkste SEO-trends die elke ondernemer in 2023 moet kennen? Laten we eens kijken.

Focus op pagina-ervaring

Google heeft aangekondigd dat pagina-ervaring een belangrijke factor zal zijn in hun ranking algoritme vanaf 2023. Dit betekent dat de snelheid van je website, de interactiviteit en de visuele stabiliteit van belang zullen zijn. Zorg ervoor dat je website snel laadt, gemakkelijk te gebruiken is en er goed uitziet op alle apparaten.

Mobiele optimalisatie

Het aantal mensen dat hun smartphone gebruikt om online te zoeken, blijft stijgen en Google heeft aangekondigd dat hun indexering voornamelijk zal focussen op de mobiele versie van een website. Dit betekent dat je mobiele ervaring nog belangrijker is dan de desktopervaring.

Voice search

Voice search is een andere grote trend die blijft groeien. Veel mensen gebruiken nu hun stem om te zoeken in plaats van te typen. Zorg ervoor dat je content geoptimaliseerd is voor stemzoekopdrachten door gebruik te maken van long-tail zoekwoorden en natuurlijke taal.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Google maakt steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie om de zoekresultaten te personaliseren. Dit betekent dat je moet begrijpen hoe AI werkt en hoe je kunt optimaliseren voor deze nieuwe technologie om een voorsprong te krijgen op je concurrentie.

Core Web Vitals

Google heeft onlangs een nieuwe set van metrics geïntroduceerd genaamd Core Web Vitals. Deze meten hoe gebruikers je website ervaren en kunnen een grote impact hebben op je ranking. Zorg ervoor dat je deze metrics in de gaten houdt en optimaliseert om aan de top te blijven.

Hier is een samenvatting van de top 5 SEO trends voor ondernemers in 2023:

SEO Trends Beschrijving
Pagina-ervaring Het verbeteren van de snelheid, interactiviteit, en visuele stabiliteit van je website
Mobiele optimalisatie Prioriteren van de mobiele ervaring over de desktopervaring
Voice search Optimaliseren van content voor stemzoekopdrachten
Kunstmatige intelligentie Begrijpen en optimaliseren voor AI-technologie
Core Web Vitals Het meten en optimaliseren van hoe gebruikers je website ervaren

Met deze trends in het achterhoofd, ben je klaar om de SEO van je bedrijf in 2023 naar een hoger niveau te tillen. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en pas je strategie hierop aan om de concurrentie voor te blijven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.