5 SEO-strategieën die Google beloont in 2023

JJoost 12 december 2023 07:06

Het nieuwe jaar is aangebroken en net als vele anderen, willen wij ook vooruit kijken. Het is tijd om te kijken naar de SEO-strategieën die Google zal belonen in 2023. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden als het gaat om SEO. Laten we eens kijken naar de top 5 strategieën die je kan toepassen.

1. Focus op EAT-principes

EAT staat voor Expertise, Authority en Trust. Deze principes zijn belangrijk voor Google. In 2023 zal dit principe nog steeds van groot belang zijn. Google wil dat de informatie die het presenteert van hoge kwaliteit is. Daarom moet je laten zien dat je een expert bent op jouw vakgebied.

2. Mobiele optimalisatie

Mobiel zoekverkeer is enorm en blijft groeien. Google heeft aangegeven dat mobiele optimalisatie een grote ranking factor is. Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is.

3. Bruikbaarheid van de website

De bruikbaarheid van je website is een andere belangrijke SEO-strategie voor 2023. Zorg ervoor dat je website makkelijk te navigeren is en dat de laadtijd snel is.

4. Hoogwaardige inhoud

Content is nog steeds koning. Google beloont websites die hoogwaardige, unieke en relevante content leveren. Zorg ervoor dat je content waarde biedt aan je bezoekers.

5. Technische SEO

Technische SEO verwijst naar de technische aspecten van je website, zoals de snelheid van je site, de architectuur en de veiligheid.

Hier is een overzicht van deze top 5 SEO-strategieën voor 2023:

SEO-strategieën Beschrijving
EAT-principes Toon expertise, autoriteit en betrouwbaarheid
Mobiele optimalisatie Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is
Bruikbaarheid van de website Maak je website makkelijk te navigeren en snel te laden
Hoogwaardige inhoud Lever hoogwaardige, unieke en relevante content
Technische SEO Optimaliseer de technische aspecten van je website

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste SEO trends en updates van Google. Zoekmachines veranderen voortdurend en je moet je strategieën aanpassen om de veranderingen bij te houden. We hopen dat deze tips je helpen bij het plannen van je SEO-strategie voor 2023!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.