5 SEO-mythes ontkracht: wat je echt moet weten in 2023

TTom 19 september 2023 15:02

Er gaat veel informatie rond over zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is een continu veranderend vakgebied, en desinformatie kan snel ontstaan. In dit artikel ontkrachten we vijf SEO-mythes die je kunnen tegenhouden in 2023. Laten we beginnen!

Mythe 1: 'Metatags zijn niet belangrijk'

Dit is een oude mythe die nog steeds rondgaat. Hoewel Google heeft aangegeven dat metatags zoals de keywords-tag niet meer worden gebruikt voor het rangschikken van zoekresultaten, zijn er andere metatags die wel degelijk belangrijk zijn. De title en description metatag worden door zoekmachines gebruikt om een preview van je website te tonen in de zoekresultaten.

Mythe 2: 'Hoe meer backlinks, hoe beter'

Het is niet helemaal waar dat meer backlinks altijd beter zijn. De kwaliteit van de backlinks is veel belangrijker dan de hoeveelheid. Een link van een gerenommeerde site heeft meer waarde dan tientallen links van minder betrouwbare sites.

Mythe 3: 'Content is koning'

Hoewel content essentieel is, is het niet het enige belangrijke aspect van SEO. Technische SEO, zoals snelheid van de site, gebruik van HTTPS en mobielvriendelijkheid, is even belangrijk. Zonder deze factoren wordt zelfs de beste content niet goed gerangschikt.

Mythe 4: 'SEO werkt snel'

SEO is een proces op lange termijn. Het duurt meestal maanden voordat je de resultaten van je inspanningen ziet. Geduld is een must als je met SEO aan de slag gaat.

Mythe 5: 'Sociale media heeft geen invloed op SEO'

Hoewel sociale media niet direct invloed heeft op je SEO, kan het wel indirect een rol spelen. Het delen van je content op sociale media kan je content onder de aandacht brengen van andere websites, die mogelijk naar je linken. Dit kan helpen om je SEO te verbeteren.

Tot slot, hier is een overzicht van de vijf mythes en de werkelijkheid:

Mythe Werkelijkheid
Metatags zijn niet belangrijk Sommige metatags zijn zeer belangrijk
Hoe meer backlinks, hoe beter De kwaliteit van backlinks is belangrijker
Content is koning Technische SEO is net zo belangrijk
SEO werkt snel SEO is een proces op lange termijn
Sociale media heeft geen invloed op SEO Sociale media kan indirect invloed hebben

Blijf op de hoogte van de laatste SEO-trends en laat je niet misleiden door mythes. Veel succes met je SEO-strategie in 2023!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.