5 geavanceerde SEO-technieken die je in 2023 moet toepassen

JJoost 7 januari 2024 07:06

De SEO-wereld verandert voortdurend en om concurrerend te blijven, moet je op de hoogte blijven van de laatste trends en technieken. Dit artikel belicht 5 geavanceerde SEO-technieken die je in 2023 moet toepassen om je online zichtbaarheid te vergroten en hoger te scoren in zoekmachine-resultaten.

1. Op intentie gebaseerde zoekwoordoptimalisatie

In 2023 wordt het nog belangrijker om je SEO-strategie af te stemmen op de zoekintentie van gebruikers. Dit betekent dat je niet alleen moet focussen op de 'SEO-technieken' en 'SEO 2023' keywords, maar ook moet begrijpen waarom mensen deze termen zoeken en wat ze hopen te vinden.

2. Optimalisatie voor voice search

Met de toenemende populariteit van voice search, wordt 'geavanceerde SEO' ook synoniem met voice search optimalisatie. Een effectieve strategie voor 'SEO in 2023' zal focussen op long-tail zoekwoorden en natuurlijke taal.

3. Mobiele SEO

Met meer dan de helft van alle online zoekopdrachten die vanaf mobiele apparaten plaatsvinden, is mobiele SEO geen optionele 'SEO-techniek' meer. Het is noodzakelijk om te zorgen voor een mobielvriendelijke website en snelle laadtijden om je 'geavanceerde SEO'-strategie te ondersteunen.

4. Lokale SEO

'Lokale SEO' wordt steeds belangrijker. Zorg ervoor dat je bedrijfsvermelding op Google Mijn Bedrijf up-to-date is en focus op lokale keywords om je online zichtbaarheid te verbeteren.

5. Schema Markup

Schema Markup is een krachtige 'SEO-techniek' die helpt om zoekmachines beter te laten begrijpen wat de inhoud van je website is. Het gebruik van Schema Markup kan helpen om je website op een meer opvallende manier te presenteren in de SERPs.

Hieronder zie je een overzicht van de 5 geavanceerde SEO-technieken voor 2023:

SEO-techniek Beschrijving
Op intentie gebaseerde zoekwoordoptimalisatie Begrijp en beantwoord de zoekintentie van gebruikers
Optimalisatie voor voice search Focus op long-tail zoekwoorden en natuurlijke taal
Mobiele SEO Zorg voor een mobielvriendelijke website en snelle laadtijden
Lokale SEO Optimaliseer je bedrijfsvermelding en focus op lokale keywords
Schema Markup Help zoekmachines om je inhoud beter te begrijpen

Deze technieken zijn niet alleen belangrijk voor 'SEO in 2023', maar zullen ook van groot belang zijn voor de toekomstige 'geavanceerde SEO'-trends en -strategieën.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.