3 tactieken om je online zichtbaarheid te vergroten met social media marketing

JJoost 29 november 2023 07:07

Wil je je online zichtbaarheid vergroten? Dan is social media marketing een effectieve manier om dat te doen. Er zijn verschillende tactieken die je kunt toepassen om meer zichtbaar te worden op social media, en in dit artikel gaan we er drie bespreken.

Tactiek 1: Kies het juiste platform

Niet alle social media platformen zijn hetzelfde, en het is belangrijk om het platform te kiezen dat het beste past bij jouw bedrijf en doelgroep. De beste social media platformen voor de meeste bedrijven zijn Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter, maar er zijn ook andere opties zoals Pinterest, Snapchat en TikTok die goed kunnen werken, afhankelijk van je doelgroep en product. Het is ook belangrijk om te overwegen of je organisch bereik wilt opbouwen (wat tijd en moeite kost, maar gratis is) of dat je wilt betalen voor bereik (wat sneller gaat, maar geld kost).

Tactiek 2: Creëer boeiende content

Content is koning op social media, en het is belangrijk om boeiende en relevante content te creëren die je doelgroep wil zien en delen. Een goede manier om dit te doen is door visual storytelling te gebruiken, waarbij je verhalen vertelt met afbeeldingen, video's en infographics. Het is ook belangrijk om te denken aan de frequentie en tijd van het posten op social media, want timing kan een groot verschil maken in hoeveel mensen je posts zien.

Om je te helpen met je content strategie, hier een handige tabel met enkele richtlijnen om in gedachten te houden:

Platform Frequentie van posten Beste tijd om te posten
Facebook 1-2 keer per dag 9:00-15:00
Instagram 1-3 keer per dag 12:00-13:00 en 17:00-18:00
LinkedIn 1 keer per week 7:30-8:30, 12:00-13:00, en 17:00-18:00
Twitter 3-5 keer per dag 8:00-10:00 en 18:00-20:00

Tactiek 3: Meet je succes

Het is belangrijk om je succes te meten om te weten of je strategie werkt of dat je iets moet veranderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het bijhouden van je bereik, engagement, en het aantal clicks en conversies dat je krijgt van je social media posts. Dit kan je helpen om te zien welke soorten posts het beste werken en waar je meer op moet focussen in de toekomst.

Het vergroten van je online zichtbaarheid met social media marketing is niet iets dat je in één dag kunt doen, maar met de juiste tactieken en een beetje geduld kun je geweldige resultaten zien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.